C A N D I D O
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2008
Schouderhoogte
Kleine hond: 34 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Roodbruin, halflange wollige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Zuidoost Beemster, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
Lief hondje. CANDIDO is een beetje onzeker in het begin. Hij kan dan blaffen, maar als je hem vriendelijk en rustig benadert dan kalmeert hij al snel en is vervolgens aanhankelijk en kwispelt met zijn staartje.
Wekelijks gaat CANDIDO mee wandelen met een groepje geestelijk gehandicapten. CANDIDO doet dit heel erg goed. Hij is geduldig en loopt heel netjes mee aan de riem. Hij schrikt niet van schreeuwen of plotselinge bewegingen. Ook met kinderen is hij heel lief en geduldig.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CANDIDO in het het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat CANDIDO nog een fijne oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit:Veel tandsteen. Kauwbotten helpen tandsteen te verminderen.
- Ogen: Beginnende vorm van staar maar hij kan nog goed zien.
- Gehoor: goed.
- Conditie: goed.
- Mobiliteit: prima voor zijn leeftijd.
- Hart: Een heel licht hartruisje maar CANDIDO heeft geen medicatie nodig.
- Bloedtesten: OK.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden.
CANDIDO werd getest met katten door met hem langs de kattenverblijven te lopen. CANDIDO reageerde vrij fel naar ze en wilde er graag achteraan. Samenleven met katten lijkt voor CANDIDO geen goede keuze.
Bijzonderheden CANDIDO werd op straat gevonden in een naburig dorpje bij het asiel. Over zijn verleden is verder niets bekend.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG