E V I T A   S.
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Teckel ruwhaar
Leeftijd
± 01/01/2013
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 7 kg
Uiterlijk
Bruine, ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid, maar sinds september 2014 in Nederland.

Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
EVITA is een pittige jongedame. Ze is met recht een echte teckel: intelligent, zelfstandig, eigenwijs maar ook heel bezitterig.
EVITA heeft een aanhankelijk karakter, ze is lief, vrolijk, speels en uitbundig hondje. EVITA is dol op spelen. Met een balletje, flostouw of stok kan zij zich heel goed vermaken. Haar flostouw geeft ze een slinger en rent er dan zelf achteraan. Buiten graaft ze graag naar muisjes, ook is zij dol op water. In huis ligt zij graag bij je op schoot maar zij kan ook prima lekker in haar mand of bench gaan liggen. Zij houdt van rust in huis en kan uren liggen slapen. 's Nachts slaapt EVITA zonder problemen in een bench in de huiskamer.
EVITA is nogal bezitterig en laat dat blijken door haar ' eigendommen' met verve te verdedigen. Ze kan best boos worden en grommen als ze denkt dat iemand aan haar speelgoed, bench of etensbak komt. In het opvanggezin wordt dit gedrag consequent gecorrigeerd, hier leeft EVITA in een wat grotere roedel en dat is best nog spannend voor haar. De tuinslang en stofzuiger vindt EVITA geweldig speelgoed, net als de post die ze, als ze de kans krijgt, graag mag versnipperen.
EVITA is dol op mensen maar houdt haar bazinnetje graag voor zichzelf, ook ten opzichte van bezoek. Haar opvangmamma wordt dagelijks getrakteerd op haar 1000-kusjesbehandeling. EVITA is dol op kroelen en geeft zich dan helemaal over aan een lekkere aaibeurt. EVITA is wel graag met mensen. Haar staartje kwispelt voortdurend en het liefste wordt ze lekker aangehaald. Ook met wat grotere kinderen gaat zij goed om.
EVITA is volledig zindelijk. Haar behoeftes doet ze los of aan de riem, het maakt haar niet uit. EVITA loopt keurig aan de riem. Een enkele keer wil ze wel eens trekken, bijv. als ze het strand of bekenden ziet. Hierin is zij goed te corrigeren. Ze kan goed los lopen en houdt je goed in de gaten. Als je op het punt staat terug naar huis te gaan, laat ze zich soms wat lastig aanlijnen maar een snoepje doet daarbij wonderen. EVITA kan soms wat schrikken van harde geluiden. Het strand en de duinen zijn haar favoriet: lekker achter een balletje of stok aanrennen.
Ze kan heel goed een paar uurtjes alleen thuis blijven. Daarbij verblijft ze wisselend los of in de bench.
EVITA kent al wat commando's zoals zit, blijf en wacht, maar zoals een echte teckel is ze soms ook Oost-Indisch doof.
EVITA snapt de roedeltaal goed. Ze gaat wandelen met een grote groep honden en gedraagt zich keurig. Ze heeft wat vriendjes in de buurt waar ze graag mee speelt maar ze trekt ook graag haar eigen plan.
Autorijden gaat prima. Ze blijft netjes op de achterbank aan de gordel en kijkt wat naar buiten. Bij een langere rit gaat ze lekker liggen slapen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van EVITA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor EVITA zoeken wij een ruim ervaren baasje die haar stabiliteit en leiderschap biedt. EVITA past het best bij een vrouwelijk baasje zonder kinderen of andere huisdieren. Alhoewel EVITA best kan opschieten met andere honden buiten, plaatsen wij Evita niet in een gezin met honden. Door haar bezitsdrang is het voor EVITA het beste om als hond-alleen te worden geplaatst. Consequent leiderschap is absoluut gewenst en het liefst ook ervaring met teckels.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. EVITA kan niet bij katten of knaagdieren worden geplaatst.
Bijzonderheden EVITA werd door onze vrienden van Adoptalo.com gered uit de perrera (dodingstation) van Madrid. Wegens veranderde omstandigheden bij de adoptant, is EVITA terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG