HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

CONCHA - Spanje, Avilés, sinds nov. 2017 in opvang in NL

CONCHA is een mastindame van 7 jaar oud. Ze leefde jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin en deze verandering was voor haar een totale cultuurshock. Ze moet heel rustig aan wennen aan dit nieuwe leven waar ze wel liefde, aandacht en vrijheid kan krijgen. Na enkele weken zie je gelukkig wel wat stapjes voorwaarts: ze kan al wat meer ontspannen in huis en zoekt toenadering tot de andere honden; gaat in hun buurt of zelfs tegen ze aan liggen. De andere honden zijn een voorbeeld en steun voor haar. Buiten is het nog erg spannend voor CONCHA. Op dit moment is er nog weinig van te zeggen hoe CONCHA zich zal ontwikkelen. Zoals ze nu overkomt is ze lief, zacht, rustig en sociaal maar helaas nog lang niet bevrijd van haar asielverleden. CONCHA heeft hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva kunt zien (ectropion). Het is dus geen Cherry Eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
meer foto's


meer info en contactpersoon


EVITA S. - Spanje, Madrid, maar al 4 jaar in NL

Voor een lief uitziend (en dat is ze ook wel degelijk) ruwhaar teckelteefje van 6 jaar oud zoeken wij een “leeuwentemmer” met gevoel voor humor, die niet bang is voor terrorteckeltjes. Overdreven? Misschien wel, maar dit hondje heeft ondertussen vele kansen gehad en nog steeds zit zij niet op de plek die ze zo hard nodig heeft. Evita is meerdere keren geadopteerd geweest, maar telkens wordt zij teruggebracht naar ons.
Evita doet het het beste bij een alleenstaand iemand zonder katten/vogels, geen kleine kinderen en geen al te druk sociaal leven. Iemand die wel lekker met haar gaat wandelen, die haar gepaste aandacht geeft, duidelijkheid biedt en die zich niet laat verblinden door haar schattige koppie.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LUA IV - Spanje, Santiago, sinds dec. in opvang in NL

LUA is een lief, aanvankelijk beetje verlegen teefje van ruim 8 jaar oud. We werden speciaal op haar gewezen omdat haar kansen voor een adoptie in Spanje zeer klein zijn als ouder zwart en rasloos hondje.
LUA werd nog niet zo lang geleden gevonden bij het vliegveld van Santiago de Compostella. Hoe ze daar terecht is gekomen is onbekend. Soms worden er op Spaanse vliegvelden honden achter gelaten als blijkt dat deze niet toegestaan zijn op de vlucht. Wellicht dat ook LUA dit is overkomen. Begin december kwam LUA naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishondje.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MARCIAL - Spanje, Oviedo, sinds dec. in opvang in NL

MARCIAL is een middelmaat reu van 6 jaar oud. Hij verbleef al een tijdje in het asiel Bolgachina in Oviedo. Onze vrienden van La Protectora hebben hem hier uitgehaald en sindsdien verbleef hij in een Spaans opvanggezin. Toen hij in de opvang kwam, was Marcial zo blij met een warm zacht bed dat hij er liefst helemaal niet meer van af kwam. MARCIAL werd door zijn Spaanse verzorgers omschreven als een enigszins verlegen hond die even moet ontdooien als hij je ontmoet, maar zodra hij je kent is hij een lieve, makkelijke en aanhankelijke hond.
meer foto's


meer info en contactpersoon


SANTINA - Spanje, Santiago, sinds dec. in opvang in NL

SANTINA is een lieve, aanvankelijk beetje verlegen Duitse Herderteef van 7 jaar oud. Ze verbleef ruim 3 jaar in het overvolle asiel Refuxio de Bando in Santiago de Compostella. Als oudere grote hond zijn haar kansen voor een adoptie in Spanje zeer klein en het leven in een Spaans asiel is zwaar, met name voor een oudere hond. Vooral de winters gaan voor haar tellen, want die zijn in Noord-west Spanje, net als hier, koud en nat. Gelukkig zijn er betere tijden aangebroken voor SANTINA nu ze naar Nederland mocht reizen voor een leven als huishond, op zoek naar een forever home.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN