HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

CONCHA - Spanje, Avilés, sinds nov. 2017 in opvang in NL

CONCHA is een mastindame van 7 jaar oud. Ze leefde jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin en deze verandering was voor haar een totale cultuurshock. Ze moet heel rustig aan wennen aan dit nieuwe leven waar ze wel liefde, aandacht en vrijheid kan krijgen. Na enkele weken zie je gelukkig wel wat stapjes voorwaarts: ze kan al wat meer ontspannen in huis en zoekt toenadering tot de andere honden; gaat in hun buurt of zelfs tegen ze aan liggen. De andere honden zijn een voorbeeld en steun voor haar. Buiten is het nog erg spannend voor CONCHA. Op dit moment is er nog weinig van te zeggen hoe CONCHA zich zal ontwikkelen. Zoals ze nu overkomt is ze lief, zacht, rustig en sociaal maar helaas nog lang niet bevrijd van haar asielverleden. CONCHA heeft hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva kunt zien (ectropion). Het is dus geen Cherry Eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
meer foto's


meer info en contactpersoon


EUREKA - Spanje, Madrid, komt eind 2018 naar NL

EUREKA is een lief klein teefje van 6 jaar oud. Ze is een mix type shih-tzu / boomer. EUREKA is aanvankelijk wat schuw naar mensen, ze heeft eventjes de tijd nodig om het vertrouwen te winnen. Als ze je wat beter kent en merkt dat je het goed met haar voor hebt is ze een aanhankelijk en knuffelig hondje.
Over haar verleden is verder geen info bekend. Zodra EUFREKA is overgekomen naar Nederland zullen we wat meer kunnen vertellen hoe ze het in het opvanggezin doet.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LUA IV - Spanje, Santiago, komt begin december naar NL

LUA is een lief, aanvankelijk beetje verlegen teefje van bijna 8 jaar oud. We werden speciaal op haar gewezen omdat haar kansen voor een adoptie in Spanje zeer klein zijn als ouder zwart en rasloos hondje.
LUA werd nog niet zo lang geleden gevonden bij het vliegveld van Santiago de Compostella. Hoe ze daar terecht is gekomen is onbekend. Soms worden er op Spaanse vliegvelden honden achter gelaten als blijkt dat deze niet toegestaan zijn op de vlucht. Wellicht dat ook LUA dit is overkomen. Binnenkort gaat LUA alsnog op reis, alleen nu over de weg. Ze reist mee op transport naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishondje.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MURDOCK - Spanje, Santiago, sinds sept. 2017 in opvang in NL

MURDOCK is in 2013 op straat gevonden in Barcia en naar het asiel van Santiago gebracht. Hij heeft daar vier jaar doorgebracht. Gelukkig kreeg hij de kans om in Nederland een leven als huishond te beginnen.MURDOCK is een leuk, enthousiast, vrolijk en aanhankelijk hondje. Hij is dol op aandacht en een lekkere aai. Hij had even tijd nodig om zijn draai te vinden in het opvanggezin. Door de duidelijke, consequente aanpak van het opvanggezin is hij inmiddels helemaal gewend en gedraagt hij zich uitstekend naar het opvanggezin, andere honden en bezoek.
meer foto's


meer info en contactpersoon


PINTXO - Spanje, Madrid, sinds okt. 2018 in opvang in NL

PINTXO is een lief reutje van 6 jaar oud. Hij is een dwergpinchertje, maar het is niet bekend of hij raszuiver of een mixje is. Hij werd door zijn vroegere baasje afgegeven bij de perrera van Madrid, omdat deze geen tijd meer voor hem had. Gelukkig konden onze vrienden van Adoptalo hem hier weer uit redden voor een tweede kans.
PINTXO kwam naar België om op zoek te gaan naar nieuwe baasjes. De Spaanse verzorgers omschrijven PINTXO als een lief, slim en grappig hondje. Hij zit dolgraag op schoot en weet precies hoe hij aandacht moet vragen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


SANTINA - Spanje, Santiago, komt begin december naar NL

SANTINA is een lieve, aanvankelijk beetje verlegen Duitse Herderteef van 7 jaar oud. Ze verblijft alweer ruim 3 jaar in het overvolle asiel Refuxio de Bando in Santiago de Compostella. Als oudere grote hond zijn haar kansen voor een adoptie in Spanje zeer klein en het leven in een Spaans asiel is zwaar, met name voor een oudere hond. Vooral de winters gaan voor haar tellen, want die zijn in Noord-west Spanje, net als hier, koud en nat. Gelukkig zijn er betere tijden in zicht voor SANTINA nu ze binnenkort naar Nederland mag reizen voor een leven als huishond, op zoek naar een forever home.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN