N O A   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 03/06/2013
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 25 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Mieres (Asturias)

S.O.S. Strays helpt al een aantal jaren het asiel van Mieres, toen beheerd door de vereniging El Trasgu. Deze heeft beslist om zich terug te trekken uit het asiel, dat nu sinds maart 2017 beheerd wordt door de Vereniging Alma Asturias Animals. Gelegen in een wat armer deel van Asturias, een streek waar nog weinig respect wordt getoond naar huisdieren, en waar veel honden achtergelaten worden in de natuur.
Een paar moedige meiden, met de hulp van enkele vrijwilligers, hebben een overvol koud en vochtig asiel ‘geërfd’, met meer dan 100 honden en dagelijks nog honden die aangeboden of gevonden worden. Veel van de aanwezige honden zijn groot, mastins, mixen ervan, grote jachthonden of pittbullmixen. Alhoewel Alma Asturias veel energie stopt in adoptieprogramma’s en zeer accurate informatie biedt over elke hond individueel, is het in Spanje niet makkelijk om een thuis te vinden voor al die honden.
Verblijfplaats
Alkmaar, in een opvanggezin met een andere hond en knaagdieren.
Karakter
NOA is een kalme, ietwat onzekere, hond die het heerlijk vindt in een huis te leven. NOA is verzot op knuffelen en aandacht. NOA kan, in de drukke roedel van 6 honden, wat opdringerig om aandacht vragen.
Kinderen vindt ze in het begin spannend maar als ze rustig benaderd wordt is er niets aan de hand. Tot nu toe is NOA conflict mijdend en kan ze met alles overweg behalve als ze haar kluifje heeft, die is echt van haar.
Met de auto naar het park is voor NOA geen probleem, ze gedraagt zich rustig in de auto en ook in huis bij geluidjes zul je haar niet horen blaffen. Na een wandeling in de regen laat NOA zich gewillig afdrogen, ze geniet hiervan net als borstelen.
Met het wandelen wil ze aan de korte lijn nog wel eens trekken maar aan de lange lijn loopt ze keurig mee. Met loslopen in veilig gebied blijft NOA goed bij de roedel behalve als er een troep ganzen of eenden op het droge zit dan wil ze er even achter aan om ze op te jagen en vergeet ze alles. Ze komt uiteindelijk wel terug.
NOA verblijft in huis zonder bench en voor de nacht zoekt zij haar eigen plekje, dit is hier in een zacht mandje bij de andere honden in de slaapkamer.
NOA moet nog een beetje opbloeien maar ze heeft zo nu en dan voorzichtig laten zien dat ze een vrolijke hond is met iets jachtinstinct die het liefst alle aandacht van baasje voor haar alleen heeft. De aanwezige katten en vogels worden door NOA totaal genegeerd.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NOA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NOA is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, erg aanhankelijk en iets onzeker, met katten geweldig.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NOA is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang zij daar heeft gezeten en wat haar voorgeschiedenis is, is onbekend.
De honden van “La Luz” zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun opvanggezin en nieuwe baasjes.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG