P I P A   V I I I
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/05/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 48 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Donkergrijs/wit, dikke halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Beauvechain ((België, 20 km van Leuven), in een opvanggezin met honden, katten, kippen en paarden.
Karakter
PIPA is een jonge, aanhankelijke dame die net iets meer begeleiding nodig heeft dan de meeste honden die wij ter adoptie hebben.
PIPA heeft in korte tijd al veel geleerd en laten zien dat zij voor de juiste, ervaren baas een gouden hond zal zijn/worden.
Momenteel heeft PIPA veel moeite om te weten waar de grens ligt tussen samen spelen of overheersend gedrag naar andere honden, ze is hierin ook lastig te corrigeren, daarom zoeken we echt ervaren baasjes voor deze leuke, spontane, jonge hond.
PIPA heeft ook heel veel goede kanten, ze is zindelijk, kan mee in de auto, loslopen op veilige plekken, loopt netjes mee aan de riem en kan ook alleen thuis blijven voor eventjes.
PIPA heeft wel kleine springveertjes ingebouwd en schroomt niet om over te lage omheining (onder de 1.5 meter) heen te springen en de omgeving te gaan bewonderen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van PIPA in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Aangezien PIPA heel enthousiast en springerig is wanneer ze mensen ontmoet, plaatsen we haar niet in een gezin met hele jonge kinderen.
Voor PIPA zoeken we ervaren baasjes, die intensief aan de slag willen met het opvoeden van deze leuke, spontane, jonge hond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
PIPA heeft een moeilijke start in het leven gehad, maar is nu op de goeie weg; ze heeft echter beslist een ervaren baasje nodig dat extra aandacht aan haar opvoeding besteedt.

Bij andere honden
PIPA kan NIET met katten, kippen, knaagdieren of loslopend kleinvee. We plaatsen PIPA niet in een gezin waar reeds meerdere honden aanwezig zijn.
Bijzonderheden PIPA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Pola de Lena.
PIPA heeft Hubertusklauwtjes.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG