R A Y A S
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/08/2017
Schouderhoogte
Kleine hond: 34 cm hoog en 8,7 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker masker, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

De kleine organisatie APACA (Asociación Protectora de Animales del Camino) helpt verlaten en gedumpte honden die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangen deze hondjes op, geven ze de nodige medische zorgen en zoeken een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met deze organisatie en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van APACA via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Vlissingen, in een opvanggezin met een kind.
Karakter
RAYAS is een lief, sociaal, speels en vrolijk mannetje. Qua karakter heeft hij veel weg van een terriërtje, een spring in het veld zonder daarin negatief te zijn.
RAYAS is zindelijk, kan even alleen thuis blijven, mee in de auto en loopt goed aan de riem.
RAYAS heeft soms nog wat moeite met visite ontvangen, hij weet dan nog niet zo goed hoe hij zich moet gedragen en gaat dan blaffen om de visite "weg te jagen".
Buiten heeft RAYAS steun nodig van het baasje om hem te laten weten dat alles ok is en hij niet het baasje hoeft te beschermen, maar het baasje hem beschermt.
RAYAS is een erg leuke hond die bij de juiste ervaren baasjes zeker een geweldige kameraad zal zijn met zijn vooral blije en speelse gedrag.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
RAYAS past het beste bij mensen met ervaring, tijd, liefde en geduld die het liefste al een andere stabiele hond hebben waar RAYAS zich aan op kan trekken.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. RAYAS reageert onverschillig op de aanwezigheid van katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RAYAS had een thuis maar liep telkens mee met de pelgrims richting Santiago. Zijn eigenaar had hier genoeg van en heeft aangegeven dat een ieder die het hondje wilde hebben, het mocht houden zogezegd. Om te voorkomen dat RAYAS in verkeerde handen zou vallen heeft Maria Mato hem bij zich genomen en kon hij naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst. Zijn nieuwe baasjes moeten er rekening mee houden dat RAYAS wellicht soms zelfstandig de benen zal trachten te nemen. Een goed omheinde tuin is dus een noodzaak.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG