S A N D Y   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 15/01/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 53 cm hoog en 15 kg.
Uiterlijk
Zwart met beetje wit, kortharig
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Hoorn, in een opvanggezin met katten.
Karakter
SANDY is een erg lieve, vrolijke, enthousiaste, sociale en slimme hond.
Ze is dol op wandelen en hard rennen door het park. Ze heeft buiten dus veel energie. In huis is ze rustig maar wel altijd heel nieuwsgierig wat het opvanggezin aan het doen is.
SANDY houdt van kroelen. Ook met de kitten in het opvanggezin kan ze heerlijk kroelen en ze slapen dan ook regelmatig samen in de mand. Alleen het eten wordt niet gedeeld.
SANDY kan al even alleen thuis blijven. Ze verblijft dan los in huis. Wel heeft ze de neiging deuren open te maken. Dit moet dus goed in de gaten gehouden worden. Ook is het verstandig de prullenbak op een veilige plek neer te zetten, anders is deze bij thuiskomst leeggehaald.
SANDY is zindelijk, mits ze regelmatig uitgelaten wordt.
SANDY is sociaal met volwassenen en kinderen. Je moet haar wel even de tijd geven aan je te wennen. Soms vindt ze het even te druk maar zodra ze gewend is, gaat het goed.
Ook buiten kan ze een drukke omgeving even spannend vinden.
SANDY loopt goed mee aan de riem en heeft geen problemen met autorijden.

Klik hier om een filmpje te bekijken van SANDY samen met een kat.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor SANDY zoeken wij adoptanten die het heerlijk vinden om met haar te wandelen en te spelen en die daarnaast nog wat puntjes op de i willen zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Wij werden speciaal op SANDY gewezen vanwege haar lieve persoonlijkheid. SANDY is door onze vrienden van Torres gered uit de perrera van Santander.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG